Iš darbščių rankų ir nuoširdžaus atsidavimo Vėriškiuose gimsta skanėstai

Prieš daugelį metų, Vėriškių bendruomenė veiklą pradėjo nuo gyventojų užimtumo, rūpesčio vietiniais vaikais. Remontavosi buvusio darželio patalpas, turėjo planų sukurti jaukią ir malonią aplinką vaikų dienos centrui. Iniciatyvios bendruomenės moterys vykdė ir vykdo įvairius užsiėmimus, organizuoja renginius ir kitas pramogas. Kūrybinių idėjų šioms moterims netrūksta. 

Metams bėgant, ieškota kur ir kokiomis veiklomis bendruomenė galėtų plėstis, save realizuoti. Daugelis rajono, ir ne tik, gyventojų džiaugiasi, kad darbščios moterys pasirinko konditerijos kryptį. Iš projektinių lėšų įsirengė virtuvėlę, įsigijo reikiamos įrangos ir paniro į kepinių gamybą. Vėriškių kepyklėlės gaminius galima atrasti daugelyje švenčių. Vietoje keptų bandelių, pyragų, keksiukų, sausainių skanumą pamėgę ir vertina daugelis. 

Birutė, pagrindinė kepyklėlės šeimininkė, pasakoja, kad atrado naują nišą savo veiklai - sveikuolių maistą. Mintis pradėjo rutuliotis, kai nutarė kreiptis į mitybos specialistę ir "Pirmojo šaukšto" įkūrėją Ritą Šilenskienę. Per bendravimą, per bendras paskaitas ir susitikimus atsirado receptai, gimė sveikuoliški produktai. Granolas, riešutų kremus ir kitus desertus tiesiog privalu paragauti. Patiks.