Glotnučiai: kaip paruošti dar paprasčiau?

Visiems patinka skanus glotnutis: geros konsistencijos, kreminis, tirštas ir labai maistingas. Daugelis iš mūsų esame įpratę prie šviežių arba šaldytų vaisių ir daržovių kokteilių, galbūt su sėklomis, riešutų sviestu ar pieno produktais, bet ar kada nors girdėjote apie glotnučių miltelius?

Tokie glotnučiai - sveika alternatyva standartiniams kokteiliams, prie kurių visi esame įpratę. Mūsų miltelių kokteiliai gaminami iš liofilizuotų 100% šviežių vaisių ir daržovių, kurie po liofilizacijos proceso sumaišomi ir paverčiami milteliais. Liofilizuoti vaisiai ir daržovės dažnai išlaiko daugiau nei 90 % pirminio šviežio maisto maistinės vertės, daug daugiau nei naudojant kitus džiovinimo būdus (džiovinimas ore, džiovinimas karštyje), kurie paprastai pažeidžia mikroelementus ir fitoelementus – tai nesunku matyti iš didelių maisto spalvų ir formos pokyčių. Be to, liofilizuoti maisto produktai nepūva, todėl visada galite turėti standartinę maistinių medžiagų sudėtį, nesvarbu, kiek laiko liofilizuoti vaisiai stovėjo jūsų lentynoje.

Mūsų šaltyje džiovinti vaisių ir daržovių glotnučiai tiekiami mažose 30 g pakuotėse arba 130 g pakuotėse, kurias lengva laikyti krepšyje ir gabenti visur, kur jums gali prireikti maistingo užkandžio ir energijos pliūpsnio.

Šiek tiek daugiau informacijos apie mūsų kokteilius: turime keletą skirtingų vaisių, daržovių ar net pieno produktų kokteilių rūšių, kuriuos galima maišyti su vandeniu, bet kokiu augaliniu pienu, kefyru ar jogurtu.

Čia norėtume jums pasiūlyti keletą būdų, kaip galite maišyti savo kokteilį patogiai namuose į vietą, pavyzdžiui, darbą, mokyklą, universitetą ar net žygį.

Prietaisai, kuriuos galite naudoti norėdami sumaišyti kokteilius:

1. Blenderis arba rankinis trintuvas;

Bet kokio tipo trintuvas suteiks geriausias galimybes gauti kokteilį be gabalėlių, o chia sėklų ir kitų sėklų atveju jos bus sutrintos į mažus gabalėlius, kad nepajustumėte mažų sėklyčių pojūčio. jie erzina.

Geriausias būdas juos sumaišyti – su matavimo puodeliu įpilti 200–250 ml vandens ar bet kokio kito pageidaujamo skysčio į vieną glotnučio pakuotę. Būkite labai atsargūs su pilamo vandens ar skysčio kiekiu. Jei įpilsite 200 ml skysčio ir ant viršaus sudėsite daug ledo kubelių ir suplaksite, jūsų kokteilis bus „vandeningas“, bet jums gali patikti ir tai. Tada plakite 10–30 sekundžių, su mentele nuvalykite blenderio sieneles ir plakite dar 10–30 sekundžių. Supilkite į puodelį su ledukais arba be jų ir mėgaukitės lengviausiu kada nors pagamintu kokteiliu.

2. Pieno plaktuvas;

Su pieno plakikliu turėsite į puodelį įpilti 100 ml vandens ar bet kokio kito skysčio ir pilti lėtai, maišant kokteilių pakuotės mišinį. Supylę visus miltelius į puodelį, galite toliau maišyti, pridėdami likusį vandenį. Baigę, rekomenduojame įdėti ledo kubelių.

3. Gertuvė su metaline spirale;

Turbūt lengviausia kokteilius pasigaminti su metaline spirale turinčia gertuve. Ji yra nešiojama ir labai paprasta naudoti bet kur. Tiesiog pridėkite spiralę į purtyklę, įpilkite vandens ir ledo, jei norite, iki jūsų puodelio indikatorius 200 arba 250 ml, jei yra matavimo indikatoriai, tada supilkite mišinį arba vieną pakuotę mūsų kokteilių, sandariai uždarykite dangtį ir suplakite! Jei neturite specialios gertuvės, galite naudoti bet kokį puodelį ar indelį, kuriame tilptų gėrimas ir metalinė spiralė. Jei norite, galite įdėti ledukų, kad nesusidarytų gumuliukų.

Taigi, naudodami tik gertuvę su spirale, maistingą kokteilį galite pasiruošti ir gerti beveik bet kur.

Ką daryti, jei neturite nė vieno iš aukščiau išvardytų dalykų?

  1. Jei neturite nieko iš aukščiau paminėtų daiktų, pasiimkite indelį su dangteliu arba puodelį su dangteliu ir įpilkite 200 ml vandens, 3-4 ledo kubelius ir ant jo užpilkite kokteilio pakuotę. Sandariai uždarykite dangtį ir suplakite. Ledo kubeliai veiks kaip metalinė spiralė, o gumuliukus sutrinkite šaukštu;
  2. Su šaukštu ir puodeliu; Geriausias būdas sumaišyti kokteilį tikriausiai yra vienas iš aukščiau aprašytų būdų, nes šis labiau traukia gabalėlių susidarymą. Bet jei tai yra jūsų vienintelis būdas, čia yra geriausi patarimai, kuriuos galime jums duoti. Į puodelį įpilkite maždaug ¼ skysčio, suberkite miltelius ir intensyviai maišykite, kol nebeliks gumulėlių. Likusius gabalėlius sutrinkite šaukštu, tada supilkite likusį skystį ir išmaišykite.

Kaip laikyti liofilizuotus miltelius:

  1. Prieš pildami miltelius į vandenį, supurtykite pakuotę arba šakute sulaužykite didelius gumulėlius indelyje;
  2. Taip pat galite persijoti miltelius prieš dėdami juos į savo kokteilį arba maišytuvą;
  3. Miltelius laikykite vėsioje ir sausoje vietoje, kad karštis ir drėgmė negalėtų pakeisti jūsų baltymų miltelių konsistencijos. Jei gyvenate tikrai drėgnoje vietoje, galbūt norėsite laikyti mažą silicio dioksido paketėlį liofilizuotų miltelių talpyklos apačioje.

Nepamirškite, kad iš mūsų liofilizuotų miltelių taip pat galite gaminti kokteilius, sultis ar paskanintą vandenį. Tiesiog sumaišykite bet kurį norimą skysčio kiekį su bet kokiais pasirinktais liofilizuotais milteliais. Pridėkite žolelių papuošimui ir aromatui ir…

SKANAUS!